Dette har jeg skrevet om tidligere, og jeg kommer til å skrive om det igjen. Å få flere jenter til IT-utdannelse og -bransjen er en sak som betyr mye for meg. Ikke bare for at jeg skal kunne få venninner å jobbe med, men for at Norge skal få flere gode hjerner å rutte med.

Jeg jobber for tiden i en tech-startup, som holder til i inkubatoren StartupLab i Forskningsparken. Her sitter det 70 startups som alle er teknologifirmaer. De fleste som sitter her er med andre ord ganske nørds. Utrolig flinke på sine områder og jeg lærer konstant noe nytt ved å kunne sitte her. Dessverre er jenteandelen her, ikke overraskende, ganske lav, og dette selv om de har jobbet mye med å få den oppover her.

Learnlink, som er startup-en jeg jobber i, har bestemt seg for å bli med på å vekke mer interesse for koding og teknologi blant jenter. Vi vil derfor arrangere kodekurs for jenter på barneskolen de kommende ukene. Forhåpentligvis blir dette en hit og vi kan fortsette med flere programmeringskurs for jenter. Jeg har selv opplevd, ved å være lærer på tilsvarende kurs tidligere, at jenter synes dette er utrolig morsomt og raskt finner interessen for dette på lik linje med gutta. Vi må bare introdusere dem for teknologien på samme måte som vi introduserer gutta for det, så kommer nok jentene til IT-bransjen av seg selv etterhvert.

Les også innleggene jeg har skrevet om verdens første programmerer, som var jente, mine ti grunner til å bli en IT-jente og hvorfor jeg synes vi trenger flere IT-jenter.