For å være helt ærlig, så har jeg en ganske kul hverdag. Spesielt med tanke på at jeg «kun» er student. Jeg har nok dratt studielivet så langt det går an og bruker helt klart mer tid på verv enn jeg bruker på studiene. I dag har vært en typisk kul dag i min hverdag. Jeg rekker å gjøre mye, men rekker absolutt ikke sette meg ned fokusert med noe lenge nok til at jeg faktisk får gjort noe godt. Derfor sitter jeg nok på kontoret noen timer til i kveld istedenfor å gjøre som studenter flest, nemlig å dra på vors.

07:20
Som B-menneske er det alltid hardt å skru på vekking før 07:00. Kvelden før hadde vi Venture Cup regional finale og jeg var hjemme litt over midnatt og la meg vel til å sove ca fem timer før vekkerklokken ringte. Det ble derfor litt slumring, men jeg hoppet opp20 minutter over syv.

08:00
Akkurat ferdig med dusjen. Stort sett må jeg velge to av tre når det gjelder å finne bra antrekk, sminke meg og spise frokost. Oftest velger jeg bort å sminke meg, for det kan jeg i så fall gjøre når jeg kommer på kontoret. I dag derimot ble frokosten valgt bort til fordel mot å være pen.

09:00
Dagens første møte har akkurat startet. Til og med to minutter før tiden, som er sjelden vare. Møtet var av personlige interesser om juss og personvern med noen av de menneskene jeg beundrer mest i sine bransjer. Det er utrolig hvor mye kult jeg får være med på bare ved å være på rett sted til rett tid og introdusere meg selv til de riktige menneskene.

10:00
Møtet holder fortsatt i gang. Jeg blir inspirert og får mer og mer lyst til å blir gründer. Det er både kult og litt kjedelig å sitte i et rom og være den som har minst kunnskap, men så er jeg også yngst, så hva skal man forvente?

11:00


Møtet og litt småprat i etterkant er akkurat ferdig. Jeg går til neste avtale, som er IKT-Norge sin konferanse. Samtidig svarer jeg på mails og sender noen meldinger til resten av Start Norge-ledelsen, som forøvrig gjør det småfarlig å gå i trafikken midt i Oslo sentrum. Overlever heldigvis denne gangen også. Vi har fått noen kule muligheter og det er mye glede og smilefjes i meldingene. Et veldig bra team, som er gøy å henge med både i profesjonell og privat setting.

12:00 
Rakk to foredrag på NEO 2017 før det er lunsj. Som student og ivrig tilhenger av frivillig arbeid setter jeg selvfølgelig veldig stor pris på luksusen gratis lunsj. Spesielt når den er som dagens! Fikk også hilse på flere fra IKT-Norge, blant annet adm.dir Heidi. Vi ble enige om at vi er enige om mye og at vi kanskje kunne få til noe sammen en gang. Elsker å være enig med andre, så jeg går veldig glad videre.    

13:00
Satt meg på en café for å jobbe litt og skrive litt notater etter dagens to første møter. Husker akkurat i tide at jeg har et Skype-møte kl ett, som jeg heldigvis får flyttet litt på til fordel for å forflytte meg igjen samtidig som en samtale med arbeidsgiver av sommerjobb. Når jeg ankommer kontoret får jeg en liten meet up med med-Starterne på Start-kontoret på UiO.

14:00


Endelig får jeg ringt til St. Gallen over Skype. Teknologi gjør det vanskelig å komme på unnskyldninger til å ikke tenkte litt mer globalt. I St. Gallen sitter lederen av START Global, en europeisk studentorganisasjon med samme navn og formål som Start Norge. Det er helt rått, men også veldig rart at vi ikke har samarbeidet noe før. Vi blir enige(jess!) om at vi må prøve å få til noe og sitter og prater i litt over én time. Jeg melder meg frivillig til å dra til St. Gallen for å møtes.

15:00
Jeg er så heldig at kontoret til Start UiO er i nabolokalet til StartupLab i Forskningsparken. Jeg stikker en tur innom og sparrer med noen venner som jobber der. Blant annet fikk jeg diskutert litt om at kanskje semester eller ett år som intern i en startup burde være obligatorisk gjennom studiet. Også her var vi stort sett enige. Selvfølgelig, de er jo startups som ville fått mye ut av en sånn ordning.

Jeg får også tatt noen kleine antrekksbilder. Mye mer kleinere enn jeg husket det som.

16:00
De fleste har begynt å gå fra kontoret og jeg sitter snart igjen alene og har en del arbeid å gjøre. Det kjedeligste arbeidet er selvfølgelig prokrastinert, men er også noe av det viktigste å gjøre. Likevel begynner jeg med en av de morsommere oppgavene, som er å skrive attest til en av lokallagslederne i Start. Bare et eksempel på kule arbeidsoppgaver du ikke får i studiet jeg får prøve meg på.

17:00
Nå er kontoret tomt og jeg vurderer å flytte meg til StartupLab for å få litt selskap. Startups jobber heldigvis også sent som tidlig og mye.

18:00


Begynt på det kjedelige arbeidet jeg har gruet meg til lenge. Eller jeg fikk sjekket både Snapchat og Instagram- og Facebook-feeden først. Mobilen blir lagt bort når jeg er på kontoret for å samle inn poeng i appen Hold(Funfact: de sitter på StartupLab). Det kjedelige arbeidet var på langt nær like ille som jeg hadde sett for meg. Kanskje jeg får til de andre tingene jeg har gruet meg til en stund nå snart også.

19:00
Nå tror jeg at jeg kaller det en dag, enda jeg sikkert jobber litt til, men herfra er arbeidsdagen noe kjedeligere.