Min første dag i min første Arendalsuke er over og jeg sitter igjen med mange inntrykk. Da vi først ankom byen i dag tidlig var den tom og vi fikk begynt rolig på en kafé med litt logistikkplanlegging og jobbing. Etterhvert fylte byen seg mer og mer opp, og da vi dro i kveld var det fylt med liv etter en spennende og morsom partilederdebatt, som for mange hadde fungert som et vorspiel. Selv valgte vi, skuffende nok, å dra tilbake til der vi bor for å jobbe. Noen må jo holde detta landet i gang!

Det er forståelig hva som menes når noen kaller Arendalsuka for en «festival for eliten» og sier at alle som betyr noe er der, for alle er virkelig her. Det føles hvert fall sånn. Jeg har nesten gått på både Erna og Jonas i løpet av dagen og snakket med flere administrerende direktører/konsernsjefer enn jeg vanligvis gjør i løpet av en dag. Til og med Sigve Brekke tok seg tid til litt skravling med oss nybegynnerne, så i morgen skal vi ut og jakte mer erfaringer og prate enda mer om Start og innovasjon i akademia.

I løpet av disse seks dagene de holder på er det nesten 800 arrangementer innenfor et knippe temaer. Det sier seg selv at mye av det som blir sagt går igjen og igjen om hverandre. Alle vil vise seg frem og det er en «se og bli sett»-stemning som er verre enn Øya-festivalen. Selv hadde vi ikke tatt frem dressen i dag og løp rundt med de nytrykkede t-skjortene våre i sneakers isteden. Vi er tross alt studenter og det skal synes. Hvordan skal vi ellers tiltrekke oss sympatisamtaler?

Vi har nok fortsatt litt å gå på før Start Norge stiller med egen båt eller telt, men t-skjorter og representasjon får være en god start.