Fra i dag, 25. november 2017, har jeg en maksimum tid på seks måneder på å få min oppstart til et visst nivå. Dette er en dato jeg har satt for meg selv, og det er en dato som er satt av EU. Jeg skal nemlig starte med utgangspunkt i et nytt EU-regulativ. Jeg har tyvstartet noe, men historien har enda ikke begynt å bli fortalt, så jeg skal ta dere med fra begynnelsen gjennom fortellingene.

Jeg begynte på Entreprenørskolen på NTNU i høst med et veldig klart mål og ønske. Jeg visste hva jeg ville jobbe med og hva jeg ville jobbe mot. Min bakgrunn tilsier at jeg bør jobbe med noe innenfor informasjonssikkerhet eller personvern, og når det kommer en ny EU-forordning om behandling av personopplysninger må jeg bare hoppe på. Dette har jeg visst og snakket om i ett år allerede, men jeg har vært nødt til å tøffe meg opp og tilegne meg noen erfaringer før jeg så mulighetene til å starte opp selv som reelle. Året har gått fort og jeg er noe mer klar for forordningen General Data Protection Regulation (GDPR), men de fleste erfaringene har kommet gjennom annet enn arbeid direkte med startupen.

Nå er vi likevel endelig i gang. Det travleste semesteret på Entreprenørskolen er straks ferdig og eksamnene er ikke nødvendigvis så viktig å få toppkarakterer på. Så lenge jeg kommer meg gjennom og klarer å bygge opp et selskap ved siden av er jeg fornøyd. Eller skal vi si, så lenge jeg klarer å bygge opp en startup og kommer meg gjennom en mastergrad ved siden av er jeg fornøyd. Jeg håper det vil være interessant å følge med meg og startupen på veien mot målene, som jeg vet sånn ca hvilken retning er, men kanskje ikke nødvendigvis ser riktig ennå. Derfor føles det veldig som å sikte i blinde. Nesten som bildet under illustrerer.

Bilde: Sigbjørn Albertsen