Ettersom Web Summit har laget en strategi for hvordan få flere damer som deltakere, som innebærer å gi oss billettpriser tilsvarende 10% av ordinær-(/manne-)pris valgte jeg, sammen med en tidligere studievenninne, som de technørdsa vi er å dra ned på verdens største techkonferanse. Selv om det ble rett før eksamenstid, og for min del midt mellom syretester. Ettersom konferansen er stor, litt uoversiktilig og veldig interessant for tech-gründere har jeg valgt å skrive noen reisetips med mine erfaringer, for de som synes det er interessant enten for å høre om mitt liv eller grunnet interesse rundt selve konferansen.

Web Summit er stort! Med 60 000 deltakere, 1 200 speakers, 1 500 investorer og 2 200 startups er det dessverre umulig å få med seg alt. Jeg kom uten å ha lest meg opp nok på forhånd og uten et spesifikt mål utenom å kun bli kjent med konferansen til en annen anledning. 


Her er mine fem tips til hvorfor dette er noe å få med seg og hva som bør være fokusområdene om man først drar:

Tips 1:
Det lille jeg hadde lest på forhånd omhandlet en del anbefalinger om å ikke dra på foredragene, for alt blir filmet og dermed har man også mulighet til å se de i etterkant. Med 60 000 potensielle å nettverke med trenger man selvfølgelig all tid man har mulighet til å bruke. Vi valgte likevel å se noen foredrag. Det er jo navn der man blir lettere starstruck av å høre på.

Tips 2:
Av nettverking ble det stort sett med den norske “delegasjonen” som også var der nede, så nå er jeg hvert fall sikret jobb i Schibsted eller DNB(neida). Det er likevel gode kontakter å ha med seg, spesielt i en b2b-startup, som jeg har. Det var også noen norske investorer der, men jeg møtte ikke noen spesielt spennende. De norske startupene vi møtte var startuper vi kjente fra før, men det ga en fordel da de kunne gi gode tips til hvordan det er å være gründer med en startup og et formål med reisen.

Tips 3:
Det vi brukte mest tid på var å vandre gjennom startup-standene som var delt inn i alpha- og beta-companies. I tillegg hørte vi på en del av pitchene til de som var med på konferansens pitchekonkurranse. Her fant jeg en konkurrent til meg selv, som uten tvil var konferansens beste funn.Jeg fant også en helt tilsvarende løsning til startupen jeg tidligere jobbet i. Etter å ha snakket Hold, en norsk startup som sto på stand i år, vil jeg anbefale å stå på stand her og det er noe jeg absolutt ser nytte av for min egen del og Adall til neste år.

Tips 4:
Av pitchekonkurransen var det største utbyttet jeg fikk å se hvor flinke vi er, både på selve pitchen og på det å svare på spørsmål fra et panel. Her var det flere av deltakerne som hadde veldig mye å gå på. God læring, men også flott motivasjon, å se på. Her vil jeg absolutt sende inn en søknad om å få være med neste år.
I denne pitchekonkurransen, som kun et lite utvalgte startups fikk delta på, var en av mine konkurrenter med svært lik løsning som Adall. Kult å se at dette blir sett på som en lovende idé.

Tips 5:
Lisboa er en fin by, med fint og varmt vær, også i november. Norge er mørkt, kaldt og vått. Ta en tur for humøret sin skyld bare.

 

Litt ekstra informasjon:
Selv brukte jeg også konferansen på å snakke om EU-forordningen GDPR, som hele min forretningsidé baserer seg på, med de jeg snakket med. Det er tydelig at ikke bare Norge snakker om dette og det var derfor svært nyttig for meg å ta turen ut i Europa og kunne få bekreftet nok en gang at jeg er inne på et spor som fortsatt virker veldig lovende. Rett og slett bare digg å få de bekreftelsene noen dager etter stiftelsesdokumenter og aksjonærpapirer ble signert(snikskryt)!

Og forresten, her er litt ekstra moro på mine bekostninger og som nesten bør gi meg en automatisk A i entreprenørskap:
https://www.facebook.com/antena1/videos/10155611143660659/?autoplay_reason=all_page_organic_allowed&video_container_type=0&video_creator_product_type=2&app_id=2392950137&live_video_guests=0