Hei!

Mitt navn er Nina Hoddø Bakås og jeg blogger under pseudonymet itjenta. Itjenta er ikke etter «it-girl». Selv om vi alle kanskje drømmer om å få den tittelen også, så er ikke det noe man tar selv. Jeg har valgt bloggnavnet mitt etter noe så nerdete som IT.

Jeg er leder av en av Norges største studentforeninger, Start Norge, som jobber med å fremme innovasjon og entreprenørskap blant studenter i Norge. Vi dekker 20 studieinstitusjoner og vokser hvert semester og når stadig flere. Dette er et veldig viktig felt. Spesielt nå som vi står overfor en omstilling grunnet digitalisering, automatisering og nedgang på olje. Les om hvordan jeg ble det her. Kontaktinformasjon til meg og Start Norge finnes her.

Jeg studerer informasjonsteknologi på Universitetet i Oslo, og dermed er jeg IT-jenta. Jeg brenner for informasjonssikkerhet og det er det jeg håper å få jobbe med. I september 2015 hadde jeg en av mine største opplevelser innen studie til nå da jeg ble referert til i Sikkerhetsfaglig råd av Nasjonal sikkerhetsmyndighet(NSM). Det kan du lese om her. Jeg er også veldig for å få opp jenteandelen på studiet mitt og håper at jeg selv kan stå frem som et godt eksempel som kvinnelig IT-student. Jeg har for eksempel skrevet et innlegg om jentemanglen på IT-studier og i arbeidslivet her.

Om du lurer på hvordan det er å være student på UiO, så kan du lese om det her. Jeg bor i Oslo og trives utrolig godt her, til tross for at jeg bodde de første 19 årene av livet mitt i Lillehammer. Om dere vi lese om mine fine dager i Oslo, så vil det komme innlegg her. Jeg blogger også om når jeg er ute og reiser, både innlands og utenlands. Disse innleggene kan du finne her. Eller om du er moteinteressert, sånn som meg, så har jeg valgt å samle alle antrekkene min i en kategori, så du kan finne her. Jeg har tidligere drevet med toppidrett og trivdes utrolig godt med å presse kroppen gjennom trening etter trening. Det siste året har det dessverre blitt lite, men lover en egen kategori for dette også når den tid at jeg tar opp igjen det plutselig kommer.

Her kan du altså finne litt av hvert.

Om det er noen som har noen spørsmål er det bare å ta kontakt. Lover at kommentarer i kommentarfeltet vil bli svart eller så kan jeg kontaktes på nina@itjenta.no :)